Etalagebenen

De aandoening wordt in de volksmond etalagebenen genoemd omdat men steeds vaker moet stoppen tijdens lopen en dan stilstaat voor (bijna) elke etalage.
Wij noemen het Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV) of Claudicatio Intermittens.

Bij deze aandoening is het probleem dat er te weinig zuurstof rijk bloed in de benen komt tijdens het actief zijn. Met name tijdens het lopen treedt dit op. Klachten zijn pijn in de benen tijdens lopen en de loopafstand wordt steeds kleiner.

Na een bezoek aan de huisarts wordt u mogelijk verwezen naar een vaatchirurg in het ziekenhuis. Indien deze na verschillende onderzoeken PAV vaststelt, wordt er uitgelegd wat er aan de hand is en wat de mogelijkheden van behandeling zijn.
Steeds vaker wordt er voor gekozen om vervolgens te verwijzen naar Gesuperviseerde Looptraining bij een gespecialiseerde fysiotherapeut zoals werkzaam bij Fysio-HN.

Meer info:

etalagebenen.nl

Behandeldoelen van Gesuperviseerde Looptraining zijn o.a. :

  • Vergroten van de pijnvrije en maximale loopafstand
  • Verhogen van de pijntolerantie
  • Verbeteren van het uithoudingsvermogen
  • Verminderen van angst voor inspanningen en pijn
  • Verbeteren van het looppatroon

Ook krijg je tijdens looptherapie:

  • Informatie en voorlichting
  • Tips wat je thuis kan doen
  • Adviezen of hulp met de aanpak van diverse risicofactoren (zoals roken, ongezonde voeding of te weinig bewegen)

Chronisch ZorgNet

Chronisch ZorgNet, voorheen bekend als Claudicationet, bestaat al ruim 10 jaar en zet zich in voor een wetenschappelijk bewezen succesvolle aanpak van PAV klachten. Zo streven zij er naar om de kwaliteit en kosten van het behandeltraject voor PAV te optimaliseren.

Binnen onze praktijk hebben wij Chronisch ZorgNet geschoolde fysiotherapeuten. Zij zijn gespecialiseerd in PAV en blijven hiermee up-to-date van alle ontwikkelingen bij deze aandoening.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over etalagebenen? Bericht ons en onze specialist neemt z.s.m. contact met u op.

Heb je vragen of wil je meer weten?

Voor nadere informatie of aanmelding kunt u bellen met 0528-342080mailen of u kunt zich melden aan de balie in de praktijk te Hollandscheveld.

9,4

390 beoordelingen

8

fysiotherapeuten

© Copyright 2023 - Fysio HN | Website by Rockwise