Zwangerfit®

Zwangerfit

Blijven bewegen tijdens de zwangerschap heeft een positief effect op de zwangerschap en bevalling. ZwangerFit is een cursus voor de zwangere en de pas bevallen vrouw. Voordeel van trainen tijdens de zwangerschap is dat de fitheid en de spierkracht van alle spieren langer behouden blijven en er al relatief vroeg in de zwangerschap preventief getraind kan worden met bekken-en bekkenbodemspieren. Advies betreffende bekken en bekkenbodem
kan eveneens al in een vroeg stadium van de zwangerschap worden gegeven. Na de bevalling kan er al vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling geoefend worden tot indien gewenst 9 maanden na de bevalling.

Wanneer starten?
Je kunt al vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling meedoen.
Tot de 30e week instappen is goed mogelijk.

Actieve en theorielessen
ZwangerFit bestaat vooral uit praktijk (actieve) lessen met een vaste opbouw; eerst is er aandacht voor de warming up en lichte fitheidstraining ter verhoging van de conditie. Daarna wordt gericht geoefend op versterking en coördinatie van diverse spieren. Speciale aandacht wordt besteed aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken en bekkenbodem. In de lessen wordt gebruik gemaakt van kleine oefenmaterialen, fitnessapparatuur en muziek. Daarnaast zijn er een aantal theorielessen waarin verschillende onderwerpen aan bod komen die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling.

De cursus wordt gegeven door Linda Arling een speciaal opgeleide fysiotherapeut en ZwangerFit® docente.

Voor nadere informatie of aanmelding kunt u bellen met 0528-342080, mailen of melden aan de balie in de praktijk te Hollandscheveld. Deze balie is alle werkdagen van 9.00 uur-12.00 uur bemand.