Restklachten na een Coronavirusinfectie

Fysiotherapeuten van Fysio-HN in Hollandscheveld en Noordscheschut hebben recent ‘t certificaat voor revalidatie na Corona behaald!

Restklachten na een Coronavirusinfectie ? Fysio-HN helpt graag om op een verantwoorde manier aan je revalidatie te werken!

Ongeveer 80 procent van de Corona patiënten heeft milde klachten en kan thuis herstellen. Twintig procent krijgt ernstige tot zeer ernstige klachten waarbij een ziekenhuisopname nodig is. Dan kost het meer tijd om te herstellen van het Corona virus. Zodra jij je beter voelt, is het belangrijk om dagelijkse activiteiten rustig op te bouwen .De fysiotherapeut kan je begeleiden bij het geleidelijk weer oppakken van dagelijkse activiteiten en kan helpen wanneer je klachten houdt bij activiteiten zoals wandelen, traplopen, fietsen of sporten.

Heb je in het ziekenhuis gelegen met het Corona virus? Neem dan contact op met de fysiotherapeut in de weken na ontslag uit het ziekenhuis om te bespreken hoe het met je gaat en of je last hebt van restklachten. Als je thuis hersteld bent van het Corona virus kan je indien gewenst, zelf contact opnemen met Fysio-HN of op advies van een arts. Bijvoorbeeld als je klachten hebt op het gebied van vermoeidheid, benauwdheid, kracht of uithoudingsvermogen.

De fysiotherapeut helpt je om inzicht te krijgen in je restklachten en adviseert en begeleidt bij het verantwoord weer opbouwen van dagelijkse activiteiten. Hierbij zijn energieverdeling en het risico op overbelasting belangrijke aandachtspunten. Op deze manier werk je op een verantwoorde manier aan je herstel! De fysiotherapeut kijkt ook hoe het verder met je gaat. Heb je problemen op emotioneel vlak, verloopt het herstel goed en eet je (gezond) genoeg? De fysiotherapeut kan in overleg met jou de huisarts of andere zorgverleners bij de zorg betrekken, zoals bijvoorbeeld de diëtist. Samenwerking met de diëtist kan duidelijkheid bieden betreffende de juiste eiwit/energiebehoefte , passend bij het trainingsprogramma van de fysiotherapeut .

Gezien onze locaties werken wij nauw samen met Voedingsadviesbureau Diadem en Diëtistenpraktijk van Asselt.

Je bent van harte welkom bij ons voor gespecialiseerde begeleiding bij restklachten na het Corona virus

Voor nadere informatie of aanmelding kunt u bellen met 0528-342080, mailen of u kunt zich melden aan de balie in de praktijk te Hollandscheveld.