Manuele therapie

manueelMet behulp van manuele therapie kan de stoornis van gewrichten en/of gewrichten aan de wervelkolom verholpen of gereduceerd worden. De manueel therapeut probeert de stoornis op te heffen door middel van passief mobiliserende of manipulerende technieken, ondersteund met adviezen, oefentherapie en instructie.

Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt zijn hoofd- en nekpijn die gepaard kunnen gaan met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom; nek- en schouderklachten die uitstralen tot in de armen; klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn; artrose van de heup; lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen; bepaalde vormen van duizeligheid die opgewekt wordt door het bewegen van de nek en kaakklachten eventueel gecombineerd met nekklachten.

De manuele therapie is een verbijzondering. Dit houdt onder andere in, dat er een apart register is waar de manueel therapeut geregistreerd staat. Voor de zorgverzekeraar is dit voorwaarde om behandelingen bij de manueel therapeut vergoed te krijgen. Uw manueel therapeut staat ingeschreven in dit register.

Lees onze folder over Manuele therapie

Voor nadere informatie of aanmelding kunt u bellen met 0528-342080, mailen of u kunt zich melden aan de balie in de praktijk te Hollandscheveld.