Etalagebenen

etalagebenenDe aandoening wordt in de volksmond etalagebenen genoemd omdat men steeds vaker moet stoppen tijdens lopen en dan stilstaat voor (bijna) elke etalage.
Wij noemen het Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV).

Het probleem is dat er te weinig zuurstof rijk bloed in de benen komt tijdens het actief zijn. Met name tijdens het lopen treedt dit op. Klachten zijn pijn in de benen tijdens lopen en de loopafstand wordt steeds kleiner. Ook na rusten neemt de loopafstand af.

Na een bezoek aan de huisarts wordt u verwezen naar een vaatchirurg in het ziekenhuis. Waar deze na verschillende onderzoeken PAV vaststelt. Na deze vaststelling zal u in een gesprek duidelijk gemaakt worden wat er aan de hand is en wat de mogelijkheden van behandeling zijn.
Steeds vaker wordt er voor gekozen om u te verwijzen naar een Fysiotherapeut voor Gesuperviseerde Looptraining. Dat betekent lopen op een loopband onder toezicht. Doel is om de loopafstand te vergroten en dus ook om langer zonder pijn te lopen.

Het specifieke van deze therapie zal de desbetreffende therapeut u tijdens de behandelingen uitleggen.

Voor nadere informatie of aanmelding kunt u bellen met 0528-342080, mailen of melden aan de balie in de praktijk te Hollandscheveld. Deze balie is alle werkdagen van 9.00 uur-12.00 uur bemand.