Beweegprogramma na hartfalen

Fysio HN biedt een speciaal oefenprogramma aan voor mensen met hart klachten. Daarbij begeleidt een fysiotherapeut met deskundigheid op het gebied van de hart revalidatie u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl en betere conditie. Dit programma is bedoeld voor mensen die problemen hebben gehad met het hart en waarbij deze klachten zijn behandeld door de cardioloog.

Bewegen na hartfalen
In het dagelijks leven kunt, nadat u b.v. een hart infarct heeft door gemaakt, nog belemmeringen ondervinden . U zult wellicht ervaren dat alledaagse activiteiten zoals lopen, traplopen, fietsen, minder gaan als voorheen. En dit leidt ertoe dat u wellicht minder beweegt dan goed voor u is.

  • Inhoud programma;
    U hebt een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig om deel te kunnen nemen.
  • Door middel van een intake wordt eerst bekeken of dit beweegprogramma voor u geschikt is.
    Verder worden uw beperkingen in kaart gebracht tijdens een gesprek en middels vragenlijsten. Ook worden uw uithoudingsvermogen en kracht getest. Aan de hand van de intake worden de persoonlijke doelstellingen van uw beweegprogramma bepaald.
  • De groep bestaat uit 5 tot 7 personen.
  • De duur van het programma is 12 weken . U traint 2x per week met mensen met dezelfde klachten en beperkingen, wat u steun en inzicht kan opleveren.
  • Het programma is gericht op verbeteren van kracht, conditie, ontspanning en uitleg over de ziekte.
  • Evaluatie; na deze drie maanden volgt een evaluatie, waarin opnieuw testen worden afgenomen en wordt besproken of uw doelstellingen zijn behaald.


Blijvend resultaat

Het is aan te raden dat u na de behandeling zelfstandig verder gaat met bewegen. U kunt bijvoorbeeld gaan sporten bij een vereniging. Als dat te hoog is gegrepen, is er nog de mogelijkheid om ‘te sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut’ bij Fysio HN locatie Hollandscheveld. Uw inspanning wordt meestal beloond met vermindering van uw klachten. Doordat uw zelfvertrouwen groeit, kunt u daarna ook zelf meer gaan bewegen. Uw kwaliteit van leven verbetert met een actieve leefstijl.

Vergoeding
Een groot aantal zorgverzekeraars vergoeden het beweegprogramma. U vindt dit in de polisvoorwaarden van u aanvullende verzekering. Als u complexe klachten heeft, kan een ander behandelprogramma en bijbehorende vergoeding van toepassing zijn.

Aanmelden
U hebt een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig om deel te kunnen nemen.

Voor nadere informatie of aanmelding kunt u bellen met 0528-342080, mailen of melden aan de balie in de praktijk te Hollandscheveld. Deze balie is alle werkdagen van 9.00 uur-12.00 uur bemand.
frans